PRIMUL JURNAL AL PC-TV.

Acesta este elita echipei selectata dupa lectiile tinute in ultima luna. In scurt timp vom posta si inregistrarea primului jurnal de stiti in care fiecare dintre cei prezenti in acesta imagine a avut un rol special.Pana atunci, va invitam sa vedeti imaginile surprinse in timpul ultimei sesiuni de lectii tv din acesta vara. Ne vom revedea la toamna pentru a incepe noile cursuri dar si emisiunile.Se regleaza viteza prompterului pentru ca Iulia sa poata inregistra stirea.Edi si Ruxi, doua vedete tv in devenire.Producatoarea Irina Haidet ii explica lui Ruxi care este intonatia corecta in cazul textului pregatit.Reflectoarele profesionale, camerele de filmat, prompterul si microfonul asteapta sosire micilor viitoare vedete in platoul de filmare.Edi la pupitrul stirilor PC-TV.Ruxi cunoaste studioul tv de dincolo de aparatul de filmat.Darrin inainte de interviul cu invitatul surpriza.Edi si Ruxi cunoscand si camera profesionala de filmare.Edi e gata de inregistrare !Ruxi langa aparatul cel mai important din platou.Producatoarea Irina Haidet explicand elemente de tehnica tv.Darrin testeaza sunetul din platou.Ruxi verifica incadratura pe monitorul de control al camerei.Edi, concentrat la filmare.Iulia, testeaza si ea modul de filmare in studiou.Producatoarea Irina Haidet si cu Ruxi pun la punct detaliile filmarii jurnalului PC-TV.EDI si stirea sa


Exercitiu de dictie cu Sami.

Capra calca piatra,
Piatra crapa-n patru,
Sa crape si capul caprei,
Asa cum a crapat piatra-n patru.
Pentru duminica, 15 iunie, trebuie pregatit foarte bine exercitiul trimis prin e-mail.Orele si grupele de lucru ramin aceleasi ca si data trecuta. Intilnirea-la Salina santatii la orele fixate si saptamina trecuta.

Testare pentru jurnalul de stiri.

PC TV - SCOALA DE TELEVIZIUNE PENTRU COPII LA PALATUL COPIILOR DIN BUCURESTI

Cititi cu atentie textul de mai jos. Pentru informatii SUPLIMENTARE puteti suna la 0745935421 intre orele 17-21.
Televiziunea impune o pregatire speciala cu multiple valente de dezvoltare personala, de formare a unei personalitati dinamice, integrate, inteligente, cu valente de disciplina, lidership si bun organizator.

Cursurile din aceasta perioada sunt gratuite si au o durata de 5 saptamani, copii avand posibilitatea de a se initia in domeniul televiziunii.

Sesiunile de curs se vor tine in week-end, in fiecare duminica, dupa orele 15.

Finalizarea cursurilor implica participarea la examenul de modul, acest examen fiind pasaportul de trecere spre un alt nivel.

IMPORTANT !!!! Nu se admit absente! Fiind cursuri gratuite, sustinute prin eforturi personale, atit materiale cit si de timp, nu admitem absentari nemotivate temeinic.A lipsi de la o etapa de curs impune apoi o pregatire individuala speciala pentru a se ajunge la nivelul la care a progresat grupa. Ar fi un efort costisitor pe care nu sintem dispusi sa-l facem gratuit.

Cursurile sint formate din doua module a cite 45 min (cu un total 90 minute -1,30 H) cu pauza de 10 min.Ele sunt fundamentate pe principiile profesioniste moderne ale asimilarii informatiei pe cale interactiva. Teoria va fi dublata de practica.PENTRU INSCRIERI trimiteti un mesaj la adresa contact@academicieni.ro cu numele, varsta, numar de telefon pentru contact.URMATOAREA SESIUNE DE PREDARE SI PRACTICA TV - 2 iunie 2013 - VA FI DIVIZATA IN DOUA GRUPE ASTFEL:

GRUPA A (copii intre 4 si 7 ani) cu incepere de la ora 15. Se vor invata textele unor stiri scurte si apoi se va filma. Pentru fiecare cursant vom avea grija ca acesta sa aplice notiunile predate in cursurile anterioare.

GRUPA B (copii peste 7 ani) cu incepere de la ora 15,40.

Intalnirea la Salina sanatatii din Palatul National al Copiilor.


Cursurile vor prezenta informatii generale si indispensabile celor care doresc sa se initieze in secretele televiziunii. Ele vor fi continuate in toamna in cursuri aprofundate.>


Pe baza selectiilor operate de coordonatorii de curs se vor forma grupe. Copiii vor fi admisi in urma unui casting si a unei evaluari personalizate pe cele 5 criterii de baza in televiziune.

Pregatirea pentru PC TV se face cu specialisti cu experienta in domeniu. Pentru ca asimilarea informatiilor multiple si complexe sa se faca in mod eficient atragem atentia de la bun inceput asupra faptului ca una dintre cerinte este disciplina pe tot parcursul cursului. Cine nu respecta acesta regula nu va mai fi primit.Una dintre emisiunile ACADEMIA COPIILOR produsa de echipa noastra.Specialistii tv vor invata copiii, pe parcurs, notiuni si reguli importante si indispensabile din secretele televiziunii:

- stimularea memoriei si a imaginatiei pentru lucru in platou sau la cadru

- un capitol fundamental - DICTIA,

- relatia cu camera de filmat,

- relatia simultana cu mai multe camere in filmari complexe

- tehnica lucrului in abundenta de lumina (reflectoare) in studioul tv

- controlul vestimentatiei in emisie

- tehnica paselor de subiect in studiou

- atitudine, dezinvoltura, miscari specifice in platoul tv,

- tehnica autocontrolului cu ajutorul monitorului de retur

- atitudinea in fata camerei, invitatilor, momentelor inoportune (daca este cazul)

- depasirea tracului/emotiilor

- tehnica interviului,

- modalitati profesionale de prezentare a stirilor,

- tehnica prezentarii informatiilor meteo,

- folosirea eficienta a starii de lumina din platou sau din orice cadru stabilit pentru filmare

- tehnica transmisiilor live- Interactiunea cu moderatorul in cazul in care esti invitat in platou

- controlul tinutei in platou sau la cadru

- tehnici de iesire din situatii de impas in timpul emisiei,

- tehnica lucrului cu prompterul,

- tehnica operarii cu croma key-decoruri virtuale

- notiuni de baza ale filmarii pe teren

- lucrul corect cu microfonul in situatii diverse,

- notiuni de baza din tehnica sunetului.

Filmari la si in Arcul de Triumf din Bucuresti.

Diferente si atributii:

- reporter tv

- editor tv

- editor-prezentator

- prezentator tv

- moderator tv

- realizator tv

- producator tv

- regizor de montaj

- regizor artisitic

- regizor de platou

- tehnicile unui operator (incadraturi, puncte de sprijin, etc)

- abilitati pentru a fi un bun sunetist

- reguli de baza ale scenografiei

- producerea de formate tv si de emisiuni

- comportarea ca public in studioul tv

- miscari de camera

- regula celor 180 de grade

- tehnici de casting


TEMA DE PREGATIT PENTRU INTILNIREA VIITOARE
Copiii trebuie sa exerseze acasa pronuntia exercitiului de dictie primite la intalnirea de duminca trecuta.
Vor fi ascultati si notati.